Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84746members
354176posts

Netbotz 550/570 not accessible after firmware upgrade to v4.6.4

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
2
172

Netbotz 550/570 not accessible after firmware upgrade to v4.6.4

This question was originally posted on DCIM Support by Kevin Kolobe on 2019-05-02


Hi,

Following a recommendation to upgrade Netbotz appliance at a client due to security vulnerabilities, the client actioned the firmware updates which were done over their LAN. The upgrades to a Netbotz 550 and 570 both completed successfully but the both appliances are now inaccessible. 

Both can be pinged but none can be accessed either via web interface or AV. Even trying this directly on the devices is not successful. I have been able to connect via serial and confirmed all the IP settings are still on both appliances.

It seems to be the same issue mentioned in the below post.

Because the client currently does not have a backup of the appliances, I am hesitant to do a configreset or a tftp as the appliances both have Sea Level I/O devices with a lot of dry contacts to UPS, Cooling, and Gensets.

Is there anything i could possibly try to resolve this issue without having to do all the configurations considering there is no backup?

 

Kevin

(CID:143264767)

2 Replies 2
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
172

Re: Netbotz 550/570 not accessible after firmware upgrade to v4.6.4

This answer was originally posted on DCIM Support by Winnie Chau on 2019-05-03


Hi Kevin,

Maybe you can use Wireshark to capture IP traffic first? This may give you a good clue.

I once discovered that there has 403 authentication error which turns out that the login is reset due to unknown reason. 

Hope it can give you some clue. Thanks

Regards,

Winnie Chau

(CID:143265055)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
172

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.