Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84652members
353997posts

unknown user trying to post to DCE

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
5
313

unknown user trying to post to DCE

This question was originally posted on DCIM Support by mike sutton on 2019-10-30


can someone please explain with this log from DCE

10/30/19 16:29:27.124 WARN - User [tc4z1Whipu] from IP address [192.168.16.102] is not authorized to post to [/botpost/surveillance]com.netbotz.server.servlets.botpost.BotPostBasicProcessingFilterEntryPoint)

this user is not on the device 

(CID:151061453)

5 Replies 5
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
313

Re: unknown user trying to post to DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Kyle Story on 2019-10-30


I searched for a few keywords of your issue and found this message. 

 

As for the NetBotz based message [10.67.33.83] is not authorized to post to [/botpost/surveillance], are you having surveillance issues? Are you missing clips or images? If so what troubleshooting have you done? If not then again, looking at these logs, you will find events that may cause you concern but without an actual issue on the server you are searching for a non-existent issue.

We can not assist in troubleshooting an issue that does not exist and how would we know if our troubleshooting worked if there is no issue to start with? We couldn't tell if it got better or worse. I strongly suggest staying away from reading the event log if you have no issues.You'll be chasing non-existent issues forever as there are always messages that may look like they're causing an issue.

(CID:151061466)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
313

Re: unknown user trying to post to DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by mike sutton on 2019-10-31


Thanks but that's not really an answer, choosing to ignore something doesn't make it go away. The concern I have is that the user (User [tc4z1Whipu]) is not even configured on the Bot  

(CID:151061675)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
313

Re: unknown user trying to post to DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Kyle Story on 2019-10-31


I agree, Was just letting you know what was said on another post related to the same topic.

(CID:151061924)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
313

Re: unknown user trying to post to DCE

This answer was originally posted on DCIM Support by Jeff Shaw on 2019-11-05


This is specifically related to Netbotz appliances. If you've ever restored DCE from backup, perhaps changed logins or certs, this could occur. Also, if you have a Netbotz appliance on your network that was not previously configured to post to this server, this could occur.

Locate this netbotz appliance, login to it with Advanced View, remove the DCE's that it's posting to, and rediscover it in this DCE - You do not need to delete it in DCE first. This should resolve the issue.

(CID:151062985)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
313

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.