Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84540members
353794posts

Lost connection between DCO and DCE

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
9
579

Lost connection between DCO and DCE

This question was originally posted on DCIM Support by Boris on 2019-03-27


Hello

One my customer got the following error in high frequency when DCO is opening .

This is servers location into same location. In indefinitely the customer has been increase the response timeout to 900 sec.

 

(CID:141267723)

9 Replies 9
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
7
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This answer was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-03-27


Hi Boris,

That notification/error message usually occurs if DCO is unable to receive data from the integrated DCE. There could be several reasons for this, some scenarios described here:

https://sxwhelpcenter.ecostruxureit.com/display/UADCO8x/Resolving+error+collecting+data

 

You might basically want to verify the communication, eg. edit the External Systems Configuration settings for the integrated DCE and verify host name/IP and the user name/password are valid - push the Test button if it returns "Server test successful", then click on OK to accept the ssl handshake (if communicating via port 443), and then "Save and close".

 

You might also want to try increase the timeout settings for the integrated DCE to even higher value such as 1800 or 3600 s.

Kind regards

(CID:141267768)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Boris on 2019-03-27


Hello Jef

Many thanks

We haven't problem with communication .

I provide the error from jboss-console that relevant to this issue

 

(CID:141267778)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-03-28


Hi Boris,

The selected lines (from your attached image) dose not seem to be relevant here, but it is concerning the rack pdu (AP8886) that may have "issues" reporting the power bank info to DCO (from DCE). For more details, please see the following page: https://sxwhelpcenter.ecostruxureit.com/display/UADCO8x/Correcting+False+Power+Values+Reported+by+St..., which also contains a ddf file to resolve the issue. 

However, if you can provide the server logs, then I can take a look. In latest version of DCO (such as 8.2.12) server logs can be collected from the web-client (Administration>Download log files), but in previous versions (such as 8.2.7) it can be collected from webmin interface (StruxureWare DC Operation>Download Log Files> Download log files).

I will send you an invite to my =S= box shortly, so the logs safely can be shared with me if you would, thanks.

Kind regards

(CID:141268107)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Boris on 2019-03-31


Hello Jef

We have tried to "Downlaod Log" but it's a very huge size of the log.

This very difficult transfer out-side from customer .

Would you like point to specific log .

(CID:141268996)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-04-01


Hi Boris,

That's correct they are usually large - I would at least need to look into the following files: server.log and job.log files located in /opt/jboss-as/standalone/log

Kind regards

(CID:141269082)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Boris on 2019-04-02


Many thanks Jef .

I'm working to transfer these logs to support

(CID:141270288)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Boris on 2019-04-08


Hello Jef

I attach the log file .

If this don't enough I’ll try transfer additionaljob.tar.gz logs when I will be in customer

(CID:141272298)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

Re: Lost connection between DCO and DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-04-09


Hi Boris,

According to the provided job.log, power measurement retrieval is failing - seems to be caused by Read timed out.

You might want to increase the timeout settings to higher value (such as 3600 as illustrated): 

Kind regards

(CID:141272558)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
579

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.