Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84248members
353347posts

New Back-UPS Pro 1500 Showing 0 Estimated Run Time

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
OITom_apc
Cadet
0 Likes
1
410

New Back-UPS Pro 1500 Showing 0 Estimated Run Time

This was originally posted on APC forums on 7/26/2016


Installed new Back-UPS Pro 1500.  Flipped the battery around, and was getting full charge on the display.  Unplugged unit to move it, the battery died in 30 seconds, and now will not charge.  Has been plugged in for 15 minutes, still showing 0 minutes estimated run time.


Accepted Solutions
UnexpectedBill_apc
Captain
Captain
0 Likes
0
410

Re: New Back-UPS Pro 1500 Showing 0 Estimated Run Time

This was originally posted on APC forums on 7/27/2016


I'd recommend clearing the unit's memory by performing what is called a "brain dead". Safely shut down any attached loads, disconnect the unit from AC power and remove the battery. Then press and hold the power button down for a few seconds.

Reconnect everything, reinstall the battery and give the unit at least eight hours to charge. If it still doesn't work, I'd definitely contact APC via telephone support for further help.

See Answer In Context

1 Reply 1
UnexpectedBill_apc
Captain
Captain
0 Likes
0
411

Re: New Back-UPS Pro 1500 Showing 0 Estimated Run Time

This was originally posted on APC forums on 7/27/2016


I'd recommend clearing the unit's memory by performing what is called a "brain dead". Safely shut down any attached loads, disconnect the unit from AC power and remove the battery. Then press and hold the power button down for a few seconds.

Reconnect everything, reinstall the battery and give the unit at least eight hours to charge. If it still doesn't work, I'd definitely contact APC via telephone support for further help.