Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

Close
Important Announcement: WELCOME to the new Schneider Electric Community! Community is now no longer part of Exchange, and is now rebranded under se.com. If you have any bookmarks and links saved, we request you to update them to ensure that you continue accessing our community from this new location. For any issues that you might encounter as part of this change, please reach out to SchneiderCommunity.Support@se.com, and the team will help to get your issues resolved.
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
82368members
349868posts

LDAP credentials have been entered, can not add users. How to add users via LDAP?

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
2
155

LDAP credentials have been entered, can not add users. How to add users via LDAP?

This question was originally posted on DCIM Support by James Willett on 2019-05-10


How to add users via LDAP? LDAP credentials have been entered and I am able to browse to users I want to add. Once desired users are selected and clicking finish none of the users show up in DCE. Is there a step I'm missing to add users through LDAP?

(CID:143757425)

2 Replies 2
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
155

Re: LDAP credentials have been entered, can not add users. How to add users via LDAP?

This answer was originally posted on DCIM Support by Steven Marchetti on 2019-05-10


Hi James,

 

First, I want to provide you with a little info on adding LDAP / active directory users.

http://www.apc.com/us/en/faqs/FA366078

Make sure that if you are configuring the active directory or LDAP settings that you use the correct one. I have seen instances where you might choose LDAP and go part way through then try to reconfigure it as active directory and it seems to take the change but doesn't really work. You still seem to be able to add the users, it simply won't allow the login. If they're not showing up at all, this may be part of the issue.

Also please note that after you've added the users, you need to grant them permissions in DCE. DCE does not take permissions from your LDAP or active directory server, it simply verifies login credentials through those systems.

If you've added groups, you will only see those groups in DCE, you won't see the specific users. You also still need to provide those groups with local DCE permissions.

Again, check out the doc at the beginning as it has a lot of helpful tips.

 

Steve.

 

(CID:143757429)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
155

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.