Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84859members
354335posts

DCO sensor import error from DCE

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
6
272

DCO sensor import error from DCE

This question was originally posted on DCIM Support by Javier Zurera on 2018-08-24


Hi team,

we have in DCE 4 UPSs with the same firmware, but only two of them the firmware and the serial number are recognized by DCE:

Four UPSs have the same firmware 5.300.7 and the sensors are read properly in all of them in DCE.

But in DCO we can only see in external systems, the UPS that have the serial number and the application version displayed in the previous picture.

We have reseated the managament card in these two UPSs (10.26.46.242 & 10.26.46.146) but the problem continues.

Any idea?

Regards.

(CID:133375662)

6 Replies 6
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
272

Re: DCO sensor import error from DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2018-08-29


Hi Javier,

What do you mean by "have reseated the managament card in these two UPSs"? management cards have been replaced? Did they work before hardware changes? Have they been rediscovered?

If I understand correctly, those 2 UPS's without serial number, they do not appear in DCO at all (Planning Device Association / Unassociated Devices), right?

If you add a new device (any device, such as rack pdu), would that device appear in DCO?

Do you know if they (all 4 UPS's) are added/discovered same way and same time in DCE? or perhaps there might have been discovered with different DCE version? Apparently they seem to be different model (just wondering). If possible perhaps they could be tested by re-adding/re-discovering them (all 4) in DCE.

Kind regards

(CID:134023899)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
272

Re: DCO sensor import error from DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Javier Zurera on 2018-08-31


Hi Jef,

we rebooted the management card in these four UPSs and we have deleted and discovered again in DCE with this result:

There are two UPSs that DCE recognizes as UPS, the other two appear as SNMP Device. In DCE we can see the sensors of the four UPSs.

But in DCO we can only see the sensors, as external systems of the UPSs that in DCE are recognized as UPS:

 

 

(CID:134025099)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
272

Re: DCO sensor import error from DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2018-08-31


Hi Javier,

Strange that they are being discovered as "SNMP device"s (in DCE), (wondering if they are being discovered differently somehow?)

Assuming no hardware/ddf related issue, can you run a quick test by changing the device type to UPS (from SNMP Device).

(in DCE) Right click on one of those "SNMP Device" -> Change Device Type, and then select "UPS" from the list.

after awhile (5 min - 1 hr or so) check your DCO (Unassociated Devices).

Kind regards

(CID:134025119)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
272

Re: DCO sensor import error from DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Javier Zurera on 2018-08-31


Hi Jef,

we have changed manually the device type from SNMP Device to UPS and we have still the same problem, we do not see the external system information in DCO after 2 hours.

Regards

(CID:134025199)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
272

Re: DCO sensor import error from DCE

This answer was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2018-09-03


Hi Javier,

Many thanks for the update - assuming not hardware related issue, wondering perhaps firmware update and maybe new ddf could be an option to tryout.

Kind regards

(CID:134026982)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
272

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.