Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84539members
353793posts

DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

Solved
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
8
1118

DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This question was originally posted on DCIM Support by Law TJ on 2019-09-18


Dear Community, 

 

We have recently upgraded to DCO 8.3.2 from DCO 8.2.12. We found that values from DCO was not able to display properly and it runs until "timeout". However, values from DCE has no issue. 

 

Does anyone have any idea on this? 

Best Regards, 

 

TJ

(CID:148770719)


Accepted Solutions
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
6
1116

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This answer was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-09-18


Hi TJ,

Your portlets are getting timeout - it seems your Portal is not able to communicate with its integrated DCO. That might be network related or possibly configuration issue. Check the settings/configuration in Portal: "Go to" > Control Panel > Connect to StruxureWare system. I would either edit the current integrated server and/or re-add and reconfigure the portlets. Make sure the "Endpoint URL" correctly defined and credentials (User Name/Password) are correct:

 

Kind regards

(CID:148770846)

See Answer In Context

8 Replies 8
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
6
1117

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This answer was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-09-18


Hi TJ,

Your portlets are getting timeout - it seems your Portal is not able to communicate with its integrated DCO. That might be network related or possibly configuration issue. Check the settings/configuration in Portal: "Go to" > Control Panel > Connect to StruxureWare system. I would either edit the current integrated server and/or re-add and reconfigure the portlets. Make sure the "Endpoint URL" correctly defined and credentials (User Name/Password) are correct:

 

Kind regards

(CID:148770846)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1118

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This comment was originally posted on DCIM Support by Law TJ on 2019-09-18


Hi Jef, 

What is the port used between DCO and Portal connection? Just want to make sure Portal server allows the port traffic

 

BR, 

 

TJ.

(CID:148770928)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1118

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-09-19


Hi TJ,

My above illustration is showing that as well 😀 , Communication between Portal and DCO can be via port 8080 (http) and/or 443 (https).

So when defining the Endpoint URL, you would need to enter:

http://<dco-server-IP>:8080

or

https://<dco-server-IP>:443

 

You might also want to check if your DCO accepts http and/or https connections. To verify this, go to DCO Webmin interface, StruxureWare DC Operation > Setup.

Kind regards

(CID:148771201)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1116

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This comment was originally posted on DCIM Support by Law TJ on 2019-09-20


Hi Jef, 

Those site are connected before and running well.  Below are the things I checked:

  1. DCO setup page - http and https accepted. 
  2. Disabled firewall in Portal server - same result. 
  3. One of the DCO sites was connected via APC LAN (192.168.x.x), but it also shows the same issue. 
  4. Checked java version - Ver7 update 79, not sure if this causes the issue? 
  5. Tried the endpoint to format https://<ip>:443 for all DCO sites but not working. 

So I am still wondering which part might be gone wrong...

 

BR

TJ

 

(CID:148771589)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1116

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-09-20


Hi TJ,

It seems the Java version is okay (it is similar to my test setup).

Verify if the servers (DCO and Portal) are reachable (ex: ssh log in DCO and ping to Portal server or vice versa), eg. if they can communicate.

Try adding/configuring a new DCO connection in Portal (instead of modifying the existing one) and see if that works - and make sure the endpoint url is properly set and also verify the credentials are correct.

Kind regards

(CID:148771595)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1118

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This comment was originally posted on DCIM Support by Law TJ on 2019-09-20


 

Hi Jef,

 

Update from my attempt:

  1. Actually there are 3 DCO sites connected to the Portal. One of the sites is running quite slow when we open the DCO webpage of it. 
  2. After I remove this site from the list, it seems that the other 2 sites' data are able to load very fast. 

I am guessing the slow loading DCO have caused this issue. 

Since this one issue is identified, I may need to check why is the other DCO is running very slow...

BR, 

 

TJ 

(CID:148771662)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1118

Re: DCO 8.3.2 support on Portal 1.3.7

This comment was originally posted on DCIM Support by Jef Faridi on 2019-09-20


Hi TJ,

Great, many thanks for the update.

Kind regards

(CID:148771667)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
1116

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.