Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84244members
353343posts

DCE Virtual appliance restore fails

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
2
207

DCE Virtual appliance restore fails

This question was originally posted on DCIM Support by Luis Lopez Borbon on 2018-07-31


Hello Team,

I have been trying to make a restore to my DCE virtual machine but it fails. The windows backup share folder setting was checked and DCE has access to this folder and “Test mount” is successfully. after select the backup file and begin the restore process it fails. The error message is: “STATUS_FS_DRIVER_REQUIRED”. Searching in the web, this error is related to A volume has been accessed for which a file system driver is required that has not yet been loaded.

I check that all the networks ports are opened. Also, my customer checks the firewall and restriction. The DCE and backup windows server are in the same domain and VLAN. The windows server that we are using for share mount is Windows server 2008. The backup file was done many times just to be sure that it is ok.

I request your help to resolve this issue because the DCE is down and I must to restore asap. Is it a network issue? Is it a Windows server issue? Is it a share mount issue?

I appreciate any suggestion or advice to fix this issue.

(CID:132670932)

2 Replies 2
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
207

Re: DCE Virtual appliance restore fails

This answer was originally posted on DCIM Support by Justine Chester on 2018-08-01


Hi Luis,

 

Good day!

Can I ask what version of DCE is used by the customer? By experience, the DCE can let you "test mount" successfully but will not let you authenticate when attempting a backup if it is using an unsupported security protocol (check the NTLM version that you have set).

I know you may have done a similar setup in the past, but it is always good to check the basics. The video from the article below should help you get a good start:

https://www.schneider-electric.us/en/faqs/FA299440/

Should you need further help regarding this, it is best to provide the details below so we can investigate deeper on its cause:

•DCE Version:
•Screenshots of the pages shown in the article above:
-Windows Folder Permissions
-System > Server Administration Settings > Server Backup and Restore > Add Backup page on the DCE client.

I hope this helps.

 

Kind regards,

Justine Chester

(CID:132671120)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
207

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.