Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

Close
Important Announcement: WELCOME to the new Schneider Electric Community! Community is now no longer part of Exchange, and is now rebranded under se.com. If you have any bookmarks and links saved, we request you to update them to ensure that you continue accessing our community from this new location. For any issues that you might encounter as part of this change, please reach out to SchneiderCommunity.Support@se.com, and the team will help to get your issues resolved.
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
82122members
349628posts

UPS battery losing power and not charging fully for unknown reason?

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

aardvark
Cadet
0 Likes
1
126

UPS battery losing power and not charging fully for unknown reason?

Hi,

so i have a Backup-ups 850 BE850G2-UK (Serial: 5B2111T00688) that i bought to replace an older ups in may 2021.

All 4 lights are usually solid, meaning 100% charged, but i noticed a few days ago that the end light was flashing (so charging) and powerchute said it was 84% and charging.

it seems to very slowly increase and yesterday was on 91% but not going higher.

I woke up today and its back down to 84% and charging.

 

so i'm not sure whats going on - there have been no power events, so no discharge that i am aware of.

Passes a self test.

i only have my pc attached to the back up sockets and i turn that off at night, on during the day.

 

any ideas?

thanks

 

Tags (1)
1 Reply 1
aardvark
Cadet
0 Likes
0
122

Re: UPS battery losing power and not charging fully for unknown reason?

ok, now its 100% charged for the first time in a few days.

 

is this normal behaviour?

Tags (1)