Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

Close
Important Announcement: WELCOME to the new Schneider Electric Community! Community is now no longer part of Exchange, and is now rebranded under se.com. If you have any bookmarks and links saved, we request you to update them to ensure that you continue accessing our community from this new location. For any issues that you might encounter as part of this change, please reach out to SchneiderCommunity.Support@se.com, and the team will help to get your issues resolved.
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
82122members
349628posts

New BE 550G not working properly

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
mholland_apc
Cadet
0 Likes
3
581

New BE 550G not working properly

This was originally posted on APC forums on 7/30/2015


I just purchased a BE 550G and after charging for 24 hours, the unit is not working properly. When unplugged, the unit emits the correct status indicators (i.e. green light and 4 beeps every 30 seconds), but all of the components that are plugged into the battery backup outlets shut down immediately. Is there a setting that I'm missing or is this unit defective?


Accepted Solutions
Terry_Kennedy_apc
Commander
Commander
0 Likes
0
580

Re: New BE 550G not working properly

This was originally posted on APC forums on 7/31/2015


In that case it does sound like there's a problem. As it is a new unit you should contact either the seller or APC for a warranty replacement.

See Answer In Context

3 Replies 3
Terry_Kennedy_apc
Commander
Commander
0 Likes
0
580

Re: New BE 550G not working properly

This was originally posted on APC forums on 7/30/2015


Are you using only the outlets labeled "Battery Backup / Surge Protection"? Some of the outlets are labeled "Surge Protection" only and are not powered by the batteries during a power failure. See page 1 of the manual here.

Another possibility is that your devices require a pure sine wave from the UPS instead of the step-approximated one that this model provides. Normally that is indicated by a buzzing or other complaints from the connected equipment, not a complete loss of power.

You can check for basic functionality by plugging a table lamp or similar into one of the backup outlets, unplugging all other devices from the outlets, and doing a "pull the plug" test on the UPS. The lamp should remain on at a similar brightness level.

mholland_apc
Cadet
0 Likes
0
580

Re: New BE 550G not working properly

This was originally posted on APC forums on 7/31/2015


Hi. Yes, I am using the outlets labeled "Battery Backup / Surge Protection". I don't have any buzzing from the connected equipment - just a complete loss of power. I just tested the unit with a night light and it lost power as well.

Terry_Kennedy_apc
Commander
Commander
0 Likes
0
581

Re: New BE 550G not working properly

This was originally posted on APC forums on 7/31/2015


In that case it does sound like there's a problem. As it is a new unit you should contact either the seller or APC for a warranty replacement.