Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84245members
353345posts

Need help with my Back-ups ES 650

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
Bastt_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
2
157

Need help with my Back-ups ES 650

This was originally posted on APC forums on 8/31/2011


Hello,

I recently purchased a Back-ups ES 650 and I’m having issues with it.. I did some troubleshooting with what I found in the forums but nothing worked

Basically I can’t get it to power on. I verified around 10 times (and I’m not even kidding) if the battery cables are perfectly plugged in and they are. Anyway I’m sure that the issue is not with the battery because I could charge it. I plugged the data cable to my computer and installed the software CD . It detected that the battery was at 93%.. after a some time it went up to 100%..

So the thing “half-work”. The surge protection outlets are working fine, the battery charge up normally but it doesn’t turn on so the battery outlets are not functional.

Here what I tried:

-cold start… doesn’t work, I could hear a lil “beep”, I could even say a “half-beep” the first time I tried it
-checked the battery wires.. everything is plugged fine
-left it charging for 1 day and try again.. still nothing
-hold reset button for 15 sec then wait a whole night.. still getting nothing
-tried everything from here: http://nam-en.apc.com/app/answers/detail/a_id/70

Also I don’t know if it would be important to say this but when I plug the power bar to the wall, sometime (not always) I can hear this “half-beep” once.

So for now it is only a huge power bar…

Any idea I can try?

thanks


Accepted Solutions
Bastt_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
157

Re: Need help with my Back-ups ES 650

This was originally posted on APC forums on 9/1/2011


Hello,

please see this link for the UPS's info (direct link from the store, i used this link to buy it)

http://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E16842101339CVF

i did the cold start by unplugging the power wire from the wall and hold the power button for a while. When i did it nothing happenned. No LED lit up, the wiring fault did not lit up too.
It only did a "half-beep".

See Answer In Context

2 Replies 2
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
157

Re: Need help with my Back-ups ES 650

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 9/1/2011


Hello Sebastien,

By any chance, can you post the exact model number of the UPS here?

Can you also tell us how did you perform the cold-start procedure on your UPS? Does any LED lit up on the UPS, there is another LED that says Building/Site Wiring fault is it lit up?

Bastt_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
158

Re: Need help with my Back-ups ES 650

This was originally posted on APC forums on 9/1/2011


Hello,

please see this link for the UPS's info (direct link from the store, i used this link to buy it)

http://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E16842101339CVF

i did the cold start by unplugging the power wire from the wall and hold the power button for a while. When i did it nothing happenned. No LED lit up, the wiring fault did not lit up too.
It only did a "half-beep".