Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

Close
Important Announcement: WELCOME to the new Schneider Electric Community! Community is now no longer part of Exchange, and is now rebranded under se.com. If you have any bookmarks and links saved, we request you to update them to ensure that you continue accessing our community from this new location. For any issues that you might encounter as part of this change, please reach out to SchneiderCommunity.Support@se.com, and the team will help to get your issues resolved.
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
82165members
349746posts

[Help]Smart UPS BK650-CH frequent communication failure with Buffal NAS LS-QVL

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
1
88

[Help]Smart UPS BK650-CH frequent communication failure with Buffal NAS LS-QVL

This question was originally posted by sean on APC forums on 5/26/2013


Connecting the BK650-CH UPS with a NAS Buffalo LS-QVL which running on a Linux,,I met the following issue after running some hours( duration < 3 hours):

   1.  Enalbe the "Synchronization with UPS" option on the admin WebUI;

   2.  "USB Connection Type" only has one option which is “USB Port(APC Style)”--So ,I guess this buffalo NAS should have passed a sort of certifcation with APC UPS as the screenshot:

               1190_ups_setting.jpg

   3.  Max 3 hours after "Synchroniztion with UPS" has been enalbed successfully, the NAS will enther a "fake-crash" state which means all the LEDs display correctly so I can say functionalities should be ok ,meanwhile I CAN PING the NAS successfully via PC, but I CAN NOT login to its WebUI and I can NOT power off the NAS by pressing power key--so I can't ensure the embeded functionalities is working correctly or not;

    4. The only thing  I can do is to remove the plug from the outlet at this time.

    5.  After the NAS has been re-powered on, I can check the kernel log as attached below;

   6. If I disable the "Synchronization with UPS" , the NAS can work correctly for at least 2 days( the lognest duration I tested )


  The ps information in the kernal:

   1191_ups_ps.jpg

   The kernal log is:

May 23 07:48:18 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:48:40 SeanMediaRepo upsd[24812]: UPS [ups] data is no longer stale

May 23 07:48:40 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 07:48:40 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost lost

May 23 07:49:12 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost established

May 23 07:49:44 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:49:44 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 07:49:44 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost lost

May 23 07:49:44 SeanMediaRepo upsd[24812]: UPS [ups] data is no longer stale

May 23 07:49:44 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost established

May 23 07:49:44 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:50:04 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Server disconnected

May 23 07:50:55 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost lost

May 23 07:50:57 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Set username on [ups@localhost] failed: Server disconnected

May 23 07:50:57 SeanMediaRepo upsd[24812]: User admin@127.0.0.1 logged out from UPS [ups]

May 23 07:50:57 SeanMediaRepo upsd[24812]: write() failed for 127.0.0.1: Broken pipe

May 23 07:51:46 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Driver not connected

May 23 07:51:59 SeanMediaRepo upsd[24812]: UPS [ups] data is no longer stale

May 23 07:52:27 SeanMediaRepo upsd[24812]: write() failed for 127.0.0.1: Broken pipe

May 23 07:52:32 SeanMediaRepo upsd[24812]: User admin@127.0.0.1 logged into UPS [ups]

May 23 07:52:32 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost established

May 23 07:52:32 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:52:35 SeanMediaRepo upsd[24812]: UPS [ups] data is no longer stale

May 23 07:53:02 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost lost

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsd[24812]: UPS [ups] data is no longer stale

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost established

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost lost

May 23 07:53:26 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 07:53:30 SeanMediaRepo last message repeated 4 times

May 23 07:53:30 SeanMediaRepo upsd[24812]: UPS [ups] data is no longer stale

May 23 07:55:04 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost established

May 23 07:55:56 SeanMediaRepo upsd[24812]: Data for UPS [ups] is stale - check driver

May 23 07:57:42 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 07:57:42 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Communications with UPS ups@localhost lost

May 23 07:58:14 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 08:01:25 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 08:06:19 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 08:17:05 SeanMediaRepo upsmon[24810]: Poll UPS [ups@localhost] failed - Data stale

May 23 08:29:56 SeanMediaRepo syslogd 1.5.0: restart.

May 23 08:29:56 SeanMediaRepo kernel: klogd 1.5.0, log source = /proc/kmsg started.

May 23 08:29:56 SeanMediaRepo kernel: Cannot find map file.

May 23 08:29:56 SeanMediaRepo kernel: Loaded 35316 symbols from 10 modules.

May 23 08:29:56 SeanMediaRepo kernel: Booting Linux on physical CPU 0


Accepted Solutions
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
88

Re: [Help]Smart UPS BK650-CH frequent communication failure with Buffal NAS LS-QVL

This reply was originally posted by Angela on APC forums on 5/28/2013


We can help you support the UPS side of this but we don't know the Buffalo NAS - have you reached out to Buffalo yet?

See Answer In Context

1 Reply 1
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
89

Re: [Help]Smart UPS BK650-CH frequent communication failure with Buffal NAS LS-QVL

This reply was originally posted by Angela on APC forums on 5/28/2013


We can help you support the UPS side of this but we don't know the Buffalo NAS - have you reached out to Buffalo yet?