Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

Close
Important Announcement: WELCOME to the Schneider Electric Community! We have moved to a new address: community.se.com — bookmark it today and contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions!
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
82697members
350420posts

Back-UPS RS 1000 malfunction please help

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
rivendell9999_apc
Cadet
0 Likes
1
92

Back-UPS RS 1000 malfunction please help

This was originally posted on APC forums on 2/25/2011


I have an APC Back-UPS RS 1000 for several years now, always performed nicely until a couple of weeks ago. Symptoms:

WHile connected to the mains outlet, randomly and suddenly, the buzzing noise of the (ondulator?) was heard (as if there was a power failure from the grid, but without the beeping sound of the UPS) and the appliances connected to it would shutdown after 1 or 2 seconds (UPS cuts the power to its own outlets)

This became more and more frequent.

After this event if I tried to restart the UPS it would either light the red light and beep, as if there was an overload, or simply would make the ondulator(?) buzzing noise and roughly 7 seconds after it finished the buzzing sound the power to the UPS outlets would be cut off.
If I waited some time and tried to restart the UPS again it would work (most of the times) only to shutdown unexpectedly some time after, could be an hour, several hours... But this time tended to shorten and now I cannot simply use the UPS because it constantly fails on me.

Is there a simple repair solution for this? The batteries seem to be in good working order since the light "replace battery" neveer lit.


Accepted Solutions
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
93

Re: Back-UPS RS 1000 malfunction please help

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 2/26/2011


Hello Jon,

By any chance have you tried turning the UPS on with no loads attached? If you haven't done this yet, could you please remove all the loads attached to the unit and turn it on. Please take note of what would happen on the UPS. Can you also provide the exact model number of the UPS, this can be found underneath the UPS on a small barcode label.

If the unit continues to show the red overload LED and or keeps on buzzing and dropping the load, the unit had encountered a fault and needs replacement.

See Answer In Context

1 Reply 1
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
94

Re: Back-UPS RS 1000 malfunction please help

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 2/26/2011


Hello Jon,

By any chance have you tried turning the UPS on with no loads attached? If you haven't done this yet, could you please remove all the loads attached to the unit and turn it on. Please take note of what would happen on the UPS. Can you also provide the exact model number of the UPS, this can be found underneath the UPS on a small barcode label.

If the unit continues to show the red overload LED and or keeps on buzzing and dropping the load, the unit had encountered a fault and needs replacement.