Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2022-10-03 04:34 AM hakkında
Merhabalar ;
TM221 plc modul ile Lexium 26 surucusu modbus uzerinden haberlestirmek istiyorum. TM221'de , yukarda tabloda bulunan 7 ve 12 numaralari degerleri okumak istiyorum. PLC bolumunde bunu okuyacak block bilgisi ve bu degerlerin modbus degerlerinin karsiliklarini bulamadim. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ?
Tesekkurler, iyi calismalar.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2022-10-04 04:29 AM hakkında
Merhabalar,
LXM26 Status Değerleri için ayarlanabilir 5 adet Status Value değeri sunuyor.
Bu adreslerde hangi değerlerin yer alacağı sırasıyla P0-17’dan P0-21’e kadar olan parametrelerle belirlenmekte.
Hangi değerlerin seçilebileceği Lexium 26D User Guide dokümanı saysa 172 de bulabilirsiniz.
Sizin Örneğiniz için;
P0-09, P0-10 parametrelerinin adresi SoMove üzerinden okunabileceği gibi (274,276) basit bir şekilde hesaplanabilir.
Örnek: P1-09 için 1*16#100 + 9*2+16#100= 16#212= 530 olarak bulunur.
Drive üzerinden ayarlar yapıldıktan sonra M221 tarafında Seri kanala Modbus IOScanner ekliyoruz.
Sonrasında Slave ekliyoruz;
Sonrasında Channels kısmından;
Holding Register için 274 ve 276 adresleri için iki read objesi eklenir.
Son olarak program kısmından değişkenler istenilen sembol ile linklenir.
2022-10-04 04:29 AM hakkında
Merhabalar,
LXM26 Status Değerleri için ayarlanabilir 5 adet Status Value değeri sunuyor.
Bu adreslerde hangi değerlerin yer alacağı sırasıyla P0-17’dan P0-21’e kadar olan parametrelerle belirlenmekte.
Hangi değerlerin seçilebileceği Lexium 26D User Guide dokümanı saysa 172 de bulabilirsiniz.
Sizin Örneğiniz için;
P0-09, P0-10 parametrelerinin adresi SoMove üzerinden okunabileceği gibi (274,276) basit bir şekilde hesaplanabilir.
Örnek: P1-09 için 1*16#100 + 9*2+16#100= 16#212= 530 olarak bulunur.
Drive üzerinden ayarlar yapıldıktan sonra M221 tarafında Seri kanala Modbus IOScanner ekliyoruz.
Sonrasında Slave ekliyoruz;
Sonrasında Channels kısmından;
Holding Register için 274 ve 276 adresleri için iki read objesi eklenir.
Son olarak program kısmından değişkenler istenilen sembol ile linklenir.
2022-10-07 06:50 AM hakkında
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Soylediginiz sekilde ayarlari yaptim.SoMove uzerinden 274 ve 276 adreslerinden degerleri gorebiliyorum. Ancak plc tarafinda EcoSturxure'da herhangi bir deger goremedim. Ekte bulacagimiz gibi kirmizi sekilde sekilde gozukuyor. 2 yeni kablo yaptim manueldeki diagramlara gore ve tedarikcinizden temin ettigim rs485 kablom var. Bir sonuc alamadim.
2022-10-07 08:24 AM hakkında
Aşağıdaki görseldeki Device altında Init. Request altındaki default gelen paketi silip tekrar deneyebilir misiniz.
NOT: Bunun dışında cihaz sayısı fazlaysa ReadVar, WriteVar fonksiyon bloklarını kullanmanızı tavsiye ederim. Bu fonksiyonları sıralı olarak çalıştırısanız haberleşme hatası almazsınız.
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.