Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-05-27 03:58 AM hakkında
Merhabalar
NodeRed platformun'da Machine Advisor ile haberleşebileceğimiz Node Red Nodelarını nereden indirebiliriz?
İyi Çalışmalar...
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-05-27 04:02 AM hakkında
Merhabalar;
Machine Advisor ile ilgili tüm nasıl yapılır dökümanları ilgili nodelar ve kodlar aşağıdaki linke mevcuttur.
https://schneider-electric.box.com/s/6k8u08x9d3szx2kfcudzycof45bgwqte
-Özgür Türkel
2021-05-27 04:02 AM hakkında
Merhabalar;
Machine Advisor ile ilgili tüm nasıl yapılır dökümanları ilgili nodelar ve kodlar aşağıdaki linke mevcuttur.
https://schneider-electric.box.com/s/6k8u08x9d3szx2kfcudzycof45bgwqte
-Özgür Türkel
2021-05-27 04:50 AM hakkında
Merhaba Özgür Bey,
Cevabınız için teşekkür ederim.
Aşağıdaki resimde gösterilen bir Node Red Nodu varmıdır?
2021-05-27 05:04 AM hakkında
Merhaba ,
Bahsettiğiniz Machine Advisor node , Schneider Electric Node Factory tarafından geliştirilmiş node'dur. Diğer node example'lar ise node.js nodeları ile oluşturulmuş template'lerdir.
Machine Advisor node hem Linux tabanlı HMIBSC 'de hem de Windows işletim sisteminde çalışıyor. Uygulama dökümanını ekte bulabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Aziz Büyük
2021-05-27 05:11 AM hakkında
Merhaba Aziz Bey,
Açıklama ve döküman için teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar...
2021-06-16 01:17 AM hakkında
Merhaba Aziz Bey,
İlgili dökümanda Linux (yocto) destekli HMIBSC IOT edge Box ürününde machine advisor nodlarının kurulumuna yer verilmiş.Ancak Windows için machine advisor nodlarının kurulumuna ilişkin bir açıklama bulamadım.İlgili nodeları sadece Windows 10 IOT ve NodeRed software paketi ile kurulu olarak gelen HMIBMI ve HMIBMO ürünlerinde mi kullanabiliriz? Schneider ürün gamında IOT gateway olmadığından paket olarak örneğin HMIBSCEA53D1L01 IOT edge box ürünü ekonomik ve kompak bir çözüm olması sebebi ile hem uzak erişim(içinde security connect kurulu olarak) ve gateway olarak(Machine advisor nodları ile MQTT/HTTTs üzerinden kurulu Node red ile) müşterilerimize önerebilirmiyiz?
2021-06-17 12:23 AM - düzenlenme zamanı: 2021-06-17 12:24 AM
2021-06-17 12:23 AM - düzenlenme zamanı: 2021-06-17 12:24 AM
Merhaba ,
Dökümanda HMIBSC ve Linux yocto işletim sisteminde kurulumu yapılmak üzere anlatıldı. Fakat Linux yocto ve windows işletim sisteminde çalışmaktadır. Yani herhangi bir windows ortamında da çalışmasını sağlayabilirsiniz. Schneider Electric Windows işletim sistemli HMIBM* serisi ya da HMIGTU serisi windows işletim sistemi ya da kendi kişisel bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Bu node paketini node-red / node_modules npm paketleri altına atarsanız kullanabilirsiniz.
2. soruya gelirsek kesinlikle öyle. HMIBSC Schneider Electric 'in uygun fiyatlı (Linux yocto oldugundan dolayı işletim sistemi maliyetinden bağımsız) çözümüdür. Hem Secure connect Advisor desteklemesi , hem de Machine Advisor 'a veri gönderebilmesi onu IOT Gateway olarak kullanmamıza olanak veriyor. Cloud 'a direk veri gönderemeyen M241-M251-M221 içeren uygulamalarda ve Secure Connect Advisor desteklenmeyen ( Harmony serisi HMI - IPC içermeyen durumlarda) hem Secure Connect Advisor hem de Machine Advisor yapabilmemizi sağlar ve IOT Gateway olarak kullanılabilir.
İyi çalışmalar dilerim.
Aziz Büyük
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.