Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
Posted: 2021-04-22 02:34 AM . Last Modified: 2021-04-22 02:37 AM
Merhabalar ,
M340 P342020 PLC im var , Unity Pro V12 kullanıyorum , PLC ye usb ile bağlanmaya çalıştığımda , The isnt a valid PLC Address , or PLC is busy , or media off . Hatasi alıyorum . Dün programı yazarken bağlanmıştım bugün ise PLC ye bağlanmaya çalıştığımda sürekli bu hatayı alıyorum . Set Address kısmında USB ve SYS seçili , Aygıt yöneticisinde modemlerin altında BMX i görüyorum fakat , Ağ bağdaştırıcıları altında Schneider e ait bir şey göremiyorum . Driver versiyonum 3.12 . Diger Schneider programlarının usb sürücüleri ile bir problem yaşama şansı varmıdır bilemiyorum ama EcoStruxure Machine Expert - Basic veya Somachine programlari ile USB kullanarak PLC lere bağlanabiliyorum . Sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
Posted: 2021-04-22 03:52 AM
Merhabalar,
Paylasımlarınızdan anladıgım kadarıyla 'PLC USB Driver' kısmında bir probleminiz var. Sistem 'Connecting...' kısmında kalmış. Ayrıca dediginiz gibi 'Ağ Bağdaştırıcı' kısmında da cihazı göremiyorsunuz.
Çözüm olarak;
Driver Manager ve PLC USB Driver programlarını kaldırıp yeniden yüklemenizi tavsiye ederim. Programların güncel versiyonlarına üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine yardımı olacağını düşündüğüm FAQ linkinede buradan ulaşabilirsiniz.
Bahsettiğiniz Schneider Electric yazılımları birbirini etkilememektedir, birlikte kullanabilirsiniz.
Saygılarımla.
Posted: 2021-04-22 03:52 AM
Merhabalar,
Paylasımlarınızdan anladıgım kadarıyla 'PLC USB Driver' kısmında bir probleminiz var. Sistem 'Connecting...' kısmında kalmış. Ayrıca dediginiz gibi 'Ağ Bağdaştırıcı' kısmında da cihazı göremiyorsunuz.
Çözüm olarak;
Driver Manager ve PLC USB Driver programlarını kaldırıp yeniden yüklemenizi tavsiye ederim. Programların güncel versiyonlarına üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine yardımı olacağını düşündüğüm FAQ linkinede buradan ulaşabilirsiniz.
Bahsettiğiniz Schneider Electric yazılımları birbirini etkilememektedir, birlikte kullanabilirsiniz.
Saygılarımla.
Posted: 2021-04-22 04:09 AM . Last Modified: 2021-04-22 04:11 AM
Merhaba Uskanuskaner ,
Cevabınız için çok teşekkür ederim dediğiniz driver ları indirdim ve şuan bağlanabildim . Sizlere iyi çalışmalar dilerim.
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.