Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84805members
354261posts

DCE login issue

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
4
205

DCE login issue

This question was originally posted on DCIM Support by HarrySmith on 2016-11-03


Trouble login into DCE . Have uninstalled and reinstalled software. Was able to use yesterday

(CID:110004249)

4 Replies 4
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
2
205

Re: DCE login issue

This answer was originally posted on DCIM Support by Steven Marchetti on 2016-11-03


Hi Harry,

 

The error you're receiving does not appear to be a user/password error. Instead, it looks like the server may be having an issue or there could be something network related. I've not seen this message before. This is not the error you would get if the IP was not that of a DCE server, invalid user/password, or even incorrect client version.

 

Can you try logging on to the server directly using a web browser?

Have you verified you're using the correct port? 

Have you tried both HTTP and HTTPS?

Is this a hardware server of VM?

Can you get the client logs? (C:\Users\<your user name>\.isxc\7.4.1\.metadata\.log)

Have you tried from another computer?

If this is a hardware server, can you try from DCE's private LAN?

Have you tried rebooting the DCE server?

 

Steve

 

(CID:110004307)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
205

Re: DCE login issue

This comment was originally posted on DCIM Support by HarrySmith on 2016-11-04


Steve

We were able to log into server directly using web browser . Verified port being used. We tried both HTTP and HTTPS. Yes the server is on VM and local to the same machine we are running DCE on.. When we go to check the logs there is nothing there.

(CID:110004443)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
205

Re: DCE login issue

This comment was originally posted on DCIM Support by Steven Marchetti on 2016-11-04


Hi Harry,

 

There could be something running on the client machine...antivirus etc that may be blocking something. If your antivirus has a white list for IPs or applications, make sure the DCE client is on it.  Have you tried another client computer? Maybe close other non-essential programs that may be conflicting. Maybe even try safe mode with network support. There could even be something on the VM host blocking communications.

 

As I mentioned, I'v never seen this error before and it looks like it is not even able to pull basic info from the server about version judging by the text of the message. 

 

Steve

(CID:110004444)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
205

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.