Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84572members
353844posts

DCE 7.2.4 menu device is missing

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
6
311

DCE 7.2.4 menu device is missing

This question was originally posted on DCIM Support by Rainer Pflum on 2016-04-27


We use DCE 7.2.4 and i just noticed, that the menu "device" is missing. As we use the German Version the Menu "Geräte" is missing. So we can't discover new devices. How do i get this menu back?

(CID:105474276)

6 Replies 6
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
4
314

Re: DCE 7.2.4 menu device is missing

This answer was originally posted on DCIM Support by Scott Kingsley on 2016-04-27


You should also have the option to Add Devices from within the Device View. If you right click on a device the first option is Add Devices... also the plus sign in the top right of the view will work as well.

 

 

The Device menu should definitely be there though. Could you post the client log file from your system? It is located in c:\<User Home>\.isxc\<DCE Version>\.metadata\.log.  For example my file is located in c:\Users\skingsle\.isxc\7.3.1\.metadata\.log

(CID:105474333)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
314

Re: DCE 7.2.4 menu device is missing

This comment was originally posted on DCIM Support by Steven Marchetti on 2016-04-27


Just to add to Scott's answer, the only reason this menu option should not be available under normal circumstances is if the user does not have the rights. If you are logged in with DCE administrative rights, it should be there. Steve

(CID:105474340)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
314

Re: DCE 7.2.4 menu device is missing

This comment was originally posted on DCIM Support by Rainer Pflum on 2016-04-28


Hello Scott,

i made a Screenshot of my DCE and as you can see, there is no plus sign in the view.
And if i right click on a device, there is no option to add, delete or remove devices.

I found the log you wish to see, but it is very long. Can i send it directly to you as a mail appendix?

Hello Steve,
I'm sure i had the option to add devices and device scans in the past and i'm sure, nobody did any changes here.
How can i check, if i still have administrative rights?

(CID:106202882)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
314

Re: DCE 7.2.4 menu device is missing

This comment was originally posted on DCIM Support by Steven Marchetti on 2016-04-28


Hi Rainer, Under the system menu, look at users and device groups access. If you can't access this either, it sounds like your login has limited rights. This one does not directly correspond to the ability / inability to add devices but both options are set in the same place. If you can't access this one, check with your administrator. Steve

(CID:106202884)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
314

Re: DCE 7.2.4 menu device is missing

This comment was originally posted on DCIM Support by Scott Kingsley on 2016-04-28


Here is a screenshot of the menu Steve is referring to

UsersMenu.png

(CID:106202885)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
314

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.