Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

Close
Important Announcement: WELCOME to the new Schneider Electric Community! Community is now no longer part of Exchange, and is now rebranded under se.com. If you have any bookmarks and links saved, we request you to update them to ensure that you continue accessing our community from this new location. For any issues that you might encounter as part of this change, please reach out to SchneiderCommunity.Support@se.com, and the team will help to get your issues resolved.
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
82396members
349900posts

XS 1500 display issue or more?

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
lkaskel_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
2
142

XS 1500 display issue or more?

This was originally posted on APC forums on 4/30/2013


I have an XS 1500 purchased in June of 2012.  The QA paper on the side says its model is BX1500G and the serial is 4B1127P29893.  The QA test was peformed on 7/1/11.  Here is my issue.  I was checking out all of our UPS's as a part of our PM.  On this one the display would not display the details when the display button was pressed.  Only the backlit would come on.  The 3 buttons were backlit so the unit appeared to be on.  This UPS powers an audio rack for a conference room so I could power it down without concern.  I unplugged the UPS as a test and the display lit with its normal data displayed for about 1 second.  The information went blank but the display remaind backlit for a few seconds and then went off.  The UPS did seem to provide power under battery and it did beep notifying me that it was on battery.  As a test I took the battery pack out.  It measured 24.81 volts (no load).  When I placed the batrey pack back in the unit, plugged it back in and hit the power button the display lit will all the infomation displayed until the battery self test kicked in.  When that happened the information went away, the display remained backlit for a few seconds and thne went blank again.  Whne you press the display button the display will light (backlit) but no information is displayed.  We have other units of the same model and they all work correctly.  In other words you can hit the display button and it will show you the data.  If you continue to press the display button it scrolls through the various details.

Any thoughts as to why this one unit is acting crazy?  Is it just bad?

Thanks in advance!!!!

Tags (3)

Accepted Solutions
lkaskel_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
144

Re: XS 1500 display issue or more?

This was originally posted on APC forums on 5/1/2013


I did contact APC tech support and after a few tests they agreed the unit is bad and they are sending a replacement..

Thanks,

See Answer In Context

2 Replies 2
Battman_apc
Commander
Commander
0 Likes
0
144

Re: XS 1500 display issue or more?

This was originally posted on APC forums on 4/30/2013


Sounds like you've got a faulty unit. You've already taken the battery out and thus done a cold start so there's not much else you can try. I'd call APC and see about warranty exchange, you might still have coverage given your ups is mid-2011 build so its under two years old.

lkaskel_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
145

Re: XS 1500 display issue or more?

This was originally posted on APC forums on 5/1/2013


I did contact APC tech support and after a few tests they agreed the unit is bad and they are sending a replacement..

Thanks,