Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84739members
354162posts

Replaced the batteries

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
pokerdealer_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
5
212

Replaced the batteries

This was originally posted on APC forums on 3/23/2010


I just replaced the batteries in my XS800. Now when I plug it in online light blinks, then on battery light comes on with online light still blinking. Eventually it starts going back and forth between on battery and online with one beep each time. I have tried it in several different plugs and with or without anything plugged it to it. I get the same results regardless. What is my problem?

Scott

Tags (3)

Accepted Solutions
pokerdealer_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
212

Re: Replaced the batteries

This was originally posted on APC forums on 3/24/2010


After just leaving it plugged in with computer plugged in to it for 20 minutes or so, it quit doing it and is online and working fine now. Who knows why it was misbehaving for a while. Thanks everyone for the help.

See Answer In Context

5 Replies 5
pokerdealer_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
212

Replaced the batteries

This was originally posted on APC forums on 3/23/2010


I just replaced the batteries in my XS800. Now when I plug it in online light blinks, then on battery light comes on with online light still blinking. Eventually it starts going back and forth between on battery and online with one beep each time. I have tried it in several different plugs and with or without anything plugged it to it. I get the same results regardless. What is my problem?

Scott

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
212

Re: Replaced the batteries

This reply was originally posted by Laurie on APC forums on 3/23/2010


What happens if you try to turn it on when it isn't connected to utility power? Press & hold the on button, you should hear 1 short and 1 long beep - let go when you hear the 2nd long beep and it should go through the online blinking, on battery cycle (that's a self-test, normal behavior) and then stay on battery. If it does that successfully, then I might try plugging it into the wall and see if the behavior changes.

There may be too much noise on the line for the unit to come online for long.

pokerdealer_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
212

Re: Replaced the batteries

This was originally posted on APC forums on 3/23/2010


I get the sounds you described then goes to battery. When I then plug it in I get the same back and forth between online and battery as before.

After letting it do that for a couple of minutes it stayed online for a minute or so then went back to the back and forth again for a few times. Now it is back to online, we'll see how long it stays now.

Seems to be staying online for longer and longer period followed by the back and forth, so I will leave it plugged in and see what happens over time.

Scott

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
212

Re: Replaced the batteries

This reply was originally posted by Laurie on APC forums on 3/23/2010


If you have the PowerChute software installed, you could take a look and see if it lists any reasons for transfers to battery. You could also try reducing the sensitivity to low, see if that makes any difference.

pokerdealer_apc
Crewman
Crewman
0 Likes
0
213

Re: Replaced the batteries

This was originally posted on APC forums on 3/24/2010


After just leaving it plugged in with computer plugged in to it for 20 minutes or so, it quit doing it and is online and working fine now. Who knows why it was misbehaving for a while. Thanks everyone for the help.