Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84756members
354188posts

The net-zero sustainability journey: An executive guide - 4 stappen naar duurzaam succes

Paneelbouw & Energie Distributie

In dit forum vindt alle informatie omtrent de trainingen, de smart panel, nieuwe productinformatie en standaardisatie en markteisen. Laat niet alleen ons, maar ook gelijkgestemden uw zicht op de nieuwe ontwikkelingen weten door te reageren op de onderwerpen die aan bod komen.

Romana
Lt. Commander Lt. Commander
Lt. Commander

The net-zero sustainability journey: An executive guide - 4 stappen naar duurzaam succes

Gisteren hebben we tijdens de partnerdag het gehad over de digitalisering wat een grote rol speelt binnen het EcoXpert programma. Maar waarom is deze digitalisering van groot belang?

Ondanks alle pijn die 2020 heeft gebracht voor samenlevingen en economieën over de hele wereld, bracht het ook enkele positieve punten met zich mee. De belangrijkste daarvan was het toegenomen bewustzijn voor ons allemaal om prioriteit te geven aan inspanningen op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid als we 2021 en daarna ingaan.

 

In hun 'next normal' trendanalyse rapporteerde McKinsey & Company dat "Over de hele wereld de kosten van vervuiling - en de voordelen van ecologische duurzaamheid - steeds meer worden erkend. Veel (maar lang niet alle) landen gebruiken hun herstelplannen om de bestaande prioriteiten van het milieubeleid door te drukken. De noodzaak voor bedrijven is langs twee fronten duidelijk.

 

Ten eerste moeten bedrijven reageren op de duurzaamheidszorgen van investeerders. Ten tweede kunnen de groeimogelijkheden die een groene economie voorspelt aanzienlijk zijn.

 

Lees nu alles over deze ontwikkeling in de blog van Khaled Fakhuri (Vice President, Digital Power and Energy Management Software) en Jana Gerber (Principal, Sustainability Consulting at Schneider Electric)

 

 

afbeelding 1.PNG