Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-04-28 12:15 AM hakkında
Merhabalar,
Daha önceden başıma gelen şimdi aynı durumu tekrarlanmasından kaynaklı bir sorunum var.Kısaca durumu özetlersem.Çalışmata olduğum hmı programlarını anlayamadığım bir nedenden dolayı açamıyorum.Buda benim tüm çalışmamın çöp olmasına neden oluyor.Mevcut hmı atılmış programların çekilemiyor olmasıda ayrı bir sorun.Bu problemin neyden kaynaklı olduğunu tespit edersek çok iyi olur.
Saygılarımla
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-04-29 06:27 AM hakkında
Merhabalar ,
Schneider Vijeo serisi ile yazılmış (Hatta başka PC de yazılmış ve versiyonu farklı olan) bir çok eski projeye sorunsuz ulaşabiliyorum projeyi (Vijeo serisi için konuşuyorum) sağ tık Close yapıp sonradan projeyi bir dosya içine Export ederseniz ve bu dosyayıda bir zip olarak saklarsanız hem zipten export ederken hemde vijeoya import ederken sorun yaşamazsınız.
İyi çalışmalar.
2021-04-29 06:27 AM hakkında
Merhabalar ,
Schneider Vijeo serisi ile yazılmış (Hatta başka PC de yazılmış ve versiyonu farklı olan) bir çok eski projeye sorunsuz ulaşabiliyorum projeyi (Vijeo serisi için konuşuyorum) sağ tık Close yapıp sonradan projeyi bir dosya içine Export ederseniz ve bu dosyayıda bir zip olarak saklarsanız hem zipten export ederken hemde vijeoya import ederken sorun yaşamazsınız.
İyi çalışmalar.
2021-04-29 09:55 PM hakkında
Verdiğniz bilgiler için teşekkrüler.Peki üstünde uzun zamandır çalışma yaptığım bir projeyi şimdi açamıyorum.Eğer projeyi açamazsam yaptığım tüm çalışma hiçbir anlam ifade etmeyecek.Genelde çalışma yaptığım projelerde çıkmadan önce kaydedip çıkıyorum bu izlediğim yöntem yetersiz kaldığı için mi projeyi export etmem gerekiyor.Bu bahsi geçen konunun neden olduğu öğrenirsem belki yanlış yaptığım bierşeyi düzeltmiş olurum.Bu durumları göz önünde bulundurursak iyi olur.İyi çalışmalar.
2021-04-29 10:41 PM hakkında
Aslında Vijeo serisi siz onu kaydet tuşuna bastığınız kendi local dosyaları içerisinde bir yere kaydediyor (Diger markalarda veya Schneider PLC programlarında kaydet tuşuna bastığınızda size kaydetmek için adres soruyor ) o kaydedilen yerdeki (This PC > C > User > Public > Documents > Vijeo Designer x.x > Vijeo Manager) içerisinde projelerinizin kayıtlarını bulabilirsiniz , buradaki alt dosyalara herhangi bir müdahale yapmadığınız sürece(Save yapmanız dosyalarınızı buraya kaydeder ve tekrardan ulaşmanız için herhangi bir sorun oluşturmaz ) bozulması hakkında pek bir fikrim yok ama siz dosyalarınızı buradan kontrol edip belki sağlıklı yedeklere ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kayıt yeri hakkında örnek video : https://www.youtube.com/watch?v=cBna8J5Bs7o
İyi çalışmalar.
2021-05-05 06:10 AM hakkında
Merhabalar,
Bahsettiğiniz yöntem yeni versiyon yazılımda işe yaramıyor.Dosyaları farklı bir şekilde kaydediyor.
2021-05-05 06:44 AM hakkında
Merhabalar ,
Bahsettiğim versiyonlar Vijeo Designer 6.2 ve Vijeo Designer Basic 1.1 .
İyi çalışmalar dilerim.
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.