Ask Me About Webinar: Data Center Assets - Modeling, Cooling, and CFD Simulation
Join our 30-minute expert session on July 10, 2025 (9:00 AM & 5:00 PM CET), to explore Digital Twins, cooling simulations, and IT infrastructure modeling. Learn how to boost resiliency and plan power capacity effectively. Register now to secure your spot!
Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2025-07-03 10:50 PM hakkında
Merhabalar, programını yazıp devreye alma işlemlerini yürüttüğümüz 3 adet makinemiz bulunmakta.
Her gün makineleri kapatmadan önce machine expert online sekmesinde create boot application yapıyorum. Sabah ilk enerjiyi verdikten sonra makineye login with online change ile online olduğumda sorunsuzca online olabiliyorum. Plc programı üzerinde en küçük yaptığım değişiklik sonrası(bir kontağı sil, ctrl z ile geri al gibi) yine login with online change ile download etmek istediğimde plc görselde atmış olduğum uyarıyı veriyor. Zaten uyarıda c0367:clean application and download necessary yazıyor. Bu uyarı sonrası makineyi login with download işlemiyle yüklemek zorunda kalıyorum. Login with download edince de makine stopa geçiyor ve retain olan tüm değerler silinmiş oluyor. Bu da her gün yaşandığı için ilk açılışta makineleri çalıştırabilmek adına oldukça zaman kaybettiriyor ve değerler silindiği için doğru değerleri csv dosyası ile sürekli yüklemek zorunda kalıyorum. Şu an makine bizim sahamızda olduğu için idare edebiliyoruz ama geleceğe dönük bizim adımıza ciddi bir problem olacak. Ayrıca bu durumu sadece günün ilk download işleminde yaşıyorum. Günün kalanında yaptığım değişikliklerde eğer ki çok ciddi bir değişiklik değilse böyle bir sorun olmuyor. Ayrıca gün içerisinde makineyi kapatıp açıp benzer durumu denediğimde de böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.
Konuyu çözebilmek adına birçok şey denedik. En güncel firmware de plclerimizde yüklü ama bir çözüm üretemedik. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2025-07-08 12:48 AM hakkında
Merhaba,
Yaşadığınız sorunla ilgili olarak, Machine Expert programında özellikle V2.2 versiyonuna yükseltme sonrası eski beri devam eden kütüphanelerin kullanılması durumunda bahsetmiş olduğunuz sorun yaşanabilir.
Bu durumu gidermek için ilk olarak kütüphanelerinizi güncellemeyi denemenizi rica ederiz. Çoğu zaman bu adım, karşılaşılan sorunları çözmektedir.
Şayet sorun devam ederse ve hızlı bir çözüm gerekiyorsa, geçici bir önlem olarak mevcut kütüphaneleri farklı bir konfigürasyonla denemek veya V2.2 öncesi bir Machine Expert versiyonu ile test yapmak daha hızlı sonuç verebilir.
İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla,
2025-07-08 01:16 AM hakkında
Merhaba öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Programı başından beri 2.2.2 versiyonunda yazıyoruz ama bazı kütüphanelerde dediğiniz gibi problemler olabilir. Bunu gidermek adına dediğiniz işlemi deneyeceğim. Kütüphaneleri nereden güncelleyebilirim? Bunun için yardımcı olursanız sevinirim.
2025-07-09 04:36 AM hakkında
Merhaba,
versiyon 2.3 ile de deneyebilirsiniz. Bloklarınız eskiden gelen bloklar ise 2.1 ile de denemeniz sorunu giderebilir.
2025-07-09 11:03 PM hakkında
Tam tersi bir işlem de yapılmış olabilir. Versiyon 2.3'ten 2.2.2'ye düşmüş olabiliriz. Çünkü vijeo designer ile ilgili bir problem yaşanmıştı. 6.3 kullanamamıştık. Schneider'den destek aldığımızda vijeo versiyonunu 6.2'ye çevirmemiz gerektiği söylenmişti. Program versiyonunda bir değişiklik yapılıp yapılmadığını hatırlamıyorum. Library kısmında bir uyumsuzluk olup olmadığını nasıl saptayabilirim?
2025-07-10 09:27 PM hakkında
Konunun detaylı incelenebilmesi için program dosyasının tarafımıza ulaştırılması gerekiyor. Aksi halde tespiti zaman alabilir. İlginize teşekkür ederiz
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.
With achievable small steps, users progress and continually feel satisfaction in task accomplishment.
Usetiful Onboarding Checklist remembers the progress of every user, allowing them to take bite-sized journeys and continue where they left.
of