Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-04-28 12:10 AM hakkında
Merhabalar,
Kullanmakta olduğum "EcoStruxure Operator Terminal Expert 3.1 Service Pack 1B" update edip "EcoStruxure Operator Terminal Expert 3.2" yükselttim.Daha önceden çalıştırdığım programları yeni versiyonda denediğimde ekteki hatayı alıyorum.Aynı programı alt versiyonda çalıştırdığımda bu hatayı almıyorum.Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılarımla.
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-04-30 04:58 AM hakkında
Merhaba Sezer Bey ,
Yapmış oldugunuz v3.1B versiyonunu v3.2 ye convert ettiğinizde aldığınız hatayı inceleyerek başlayabiliriz.
Blockly script yazımında Alarm Group scripti hata veriyor. Benim görüşüm if else block ' bağlı olmadığı durumdan dolayı alarm Group'u dogru ilişkilendiremiyor olabilir.
Dolayısı ile Tool Chest kısmından alarm Group script node ekleyerek EmergencyStop HiHi alarmı tekrar linklenir ise sorun çözülecektir.,
İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla
Merhaba Sezer Bey ,
Yapmış oldugunuz v3.1B versiyonunu v3.2 ye convert ettiğinizde aldığınız hatayı inceleyerek başlayabiliriz.
Blockly script yazımında Alarm Group scripti hata veriyor. Benim görüşüm if else block ' bağlı olmadığı durumdan dolayı alarm Group'u dogru ilişkilendiremiyor olabilir.
Dolayısı ile Tool Chest kısmından alarm Group script node ekleyerek EmergencyStop HiHi alarmı tekrar linklenir ise sorun çözülecektir.,
İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla
2021-05-20 12:48 AM hakkında
Merhabalar Aziz,
Bahsettiğin blok dediğin gibi bağlı değil ancak 3.1b de bu hatayı vermiyor iken 3.2de bu hatayı neden veriyor.Kullandığım programda değişen bişeyde yok.Her versiyon değiştiğinde böyle hatalar göreceksem projeleri update etmemek en sağlıklısı gibi duruyor.
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.