Fabrika ve Makina Otomasyonu Çözümleri
Bu forumun amacı endüstriyel tesislere ve makinalara yönelik çözümlerimizle ilgili bilgi ve doküman paylaşımı yapmak ve sorularınızı ilgili uzman ekibimizle buluşturmaktır. EcoStruxure mimarisinin sunmuş olduğu proses ve makina otomasyonu çözümlerini (M241, M262, M340, M580, SCADA, Historian, MES vb.) bu forumda tartışabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Başta Sistem/Makina Entegretörleri ve Son Kullanıcılar olmak üzere, endüstriyel otomasyon alanında faliyet gösteren tüm paydaşları forumun içeriğinden faydalanmaya davet ediyoruz.
2021-02-03 10:42 PM hakkında
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-02-03 10:42 PM hakkında
Citect Scadada Runtime tam ekran modunda iken 1920*1080 çözünürlüğünün dışında page boyutunu büyüterek sağa doğru kaydırmak istiyorum. Bu durumda HScroll parametresini aktif ettiğimde sağa sola kaydırabiliyorum. Ama bu scroll barı hem renk vs. özelleştirerek , mouse hareketleri ile sayfada gezinebilmek istiyorum. Nasıl yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz?
Link copied. Please paste this link to share this article on your social media post.
2021-02-12 01:25 AM hakkında
Merhaba Yunus Emre bey,
Citect 2018R2 de herhangi bir ayar yapmadan otomatik olarak sayfa boyutu ekrana sığmadığında scroll bar aktif olmaktadır.
Ekte boş bir proje için oluşturduğum ekran alıntısını bulabilirsiniz.
Scrollbar kullanılan versiyona ve Windows uyumluluğuna göre otomatik gelmektedir. Eski versiyonların görselleri Windows XP, Windows 7 gibi çıkabiliyor.
Tamamen kendinize göre ayarlayabileceğiniz bir metot var mı diye araştırma yapıyorum.
2021-02-12 01:25 AM hakkında
Merhaba Yunus Emre bey,
Citect 2018R2 de herhangi bir ayar yapmadan otomatik olarak sayfa boyutu ekrana sığmadığında scroll bar aktif olmaktadır.
Ekte boş bir proje için oluşturduğum ekran alıntısını bulabilirsiniz.
Scrollbar kullanılan versiyona ve Windows uyumluluğuna göre otomatik gelmektedir. Eski versiyonların görselleri Windows XP, Windows 7 gibi çıkabiliyor.
Tamamen kendinize göre ayarlayabileceğiniz bir metot var mı diye araştırma yapıyorum.
Create your free account or log in to subscribe to the board - and gain access to more than 10,000+ support articles along with insights from experts and peers.