Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84773members
354212posts

Devices lost in DCE after rebooting

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

Solved
jzurera
Lieutenant
Lieutenant
0 Likes
6
397

Devices lost in DCE after rebooting

Hi team,

 

in a customer with DCE 7.9.0 we have lost all the devices that were monitored in the private network after a server reboot. It was a non controled reboot, the host where the DCE virtual machine was located was disconnected to the power supply by error. 

 

After the reboot all the devices dissapeared. The customer had to restore a backup to recover the configuration. 

 

This is the log of the error if you could check what could happen:

 

10/08/22 18:41:36.974 INFO - StruxureWare Data Center Expert server version: 7.9.0

10/08/22 18:41:36.975 INFO - StruxureWare Data Center Expert server model: VIRTUAL

10/08/22 18:41:36.975 INFO - StruxureWare Data Center Expert server build: 193

10/08/22 18:41:36.975 INFO - StruxureWare Data Center Expert GUI minimum version: 7.9.0

10/08/22 18:41:38.045 INFO - Starting StruxureWare Data Center Expert

10/08/22 18:41:43.757 INFO - Dynamic root password has been set.

10/08/22 18:41:44.645 INFO - Loading Operating System information

10/08/22 18:41:44.649 INFO - Loading Modules....

10/08/22 18:41:45.508 WARN - log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.springframework.context.support.ClassPathXmlApplicationContext).

(com.netbotz)

10/08/22 18:41:45.508 WARN - log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.

(com.netbotz)

10/08/22 18:41:56.187 INFO - Initializing connections to the database...

10/08/22 18:41:57.907 INFO - Database connections initialized

10/08/22 18:42:00.421 INFO - mxBeanName: IsxcQueues:name=EventServiceWorkQueue

10/08/22 18:42:01.029 INFO - mxBeanName: IsxcQueues:name=EventQueueThread

10/08/22 18:42:02.143 INFO - mxBeanName: IsxcQueues:name=ACULQueuedefault

10/08/22 18:42:02.152 INFO - mxBeanName: IsxcContextListeners:name=default

10/08/22 18:42:02.465 INFO - Varlib Initializer start

10/08/22 18:42:09.917 INFO - Varlib Initializer stop

10/08/22 18:42:09.942 INFO - mxBeanName: IsxcQueues:name=VarLibPersisterWorker

10/08/22 18:42:09.955 INFO - (ISXC) Initialized

10/08/22 18:42:09.981 INFO - mxBeanName: IsxcQueues:name=ACULQueueISXC

10/08/22 18:42:09.981 INFO - mxBeanName: IsxcContextListeners:name=ISXC

10/08/22 18:42:10.189 INFO - IP Interfaces loaded

10/08/22 18:42:10.199 INFO - private network settings loaded

10/08/22 18:42:10.221 INFO - NetworkService started

10/08/22 18:42:10.591 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEncA2CC634F appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:42:10.616 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEnc29730E84 appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:42:10.616 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEnc818BC6CA appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:42:10.616 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEnc0D89F975 appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:42:10.616 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEnc47661CC6 appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:42:10.617 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEnc42CEDE80 appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:42:10.617 INFO - Enclosure Bb17b3a_nbSNMPEnc978B5F84 appears to be orphaned, removing.

10/08/22 18:4

10/08/22 18:42:18.196 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc4EA7FA50 does not exist, removing from group SAIs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.196 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncCE4387D2 does not exist, removing from group SAIs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncBC051CD8 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc41620400 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc928CF61C does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc279D373E does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncC8A1942B does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncADD5E2F4 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc3438EAFB does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc5EAF3093 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncB8A11CF1 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncD239CD84 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc23AD1B49 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc7834FB32 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc0F675768 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc775CFDBE does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEncC5371D25 does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.217 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc7A574FAF does not exist, removing from group PDUs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.238 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc10CB1D4C does not exist, removing from group Netbotzs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

10/08/22 18:42:18.238 ERRR - Device Bb17b3a_nbSNMPEnc56E0E855 does not exist, removing from group Netbotzs

(com.netbotz.server.services.inventory.impl.DeviceGroupServiceImpl)

Tags (1)

Accepted Solutions
APC_Steve
Commander Commander
Commander
0 Likes
0
21

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Hi folks,

 

Sadly once you've encountered this issue with DCE 7.9.0 or 7.9.1, there is no resolution other than re-deployment and bringing in a backup.

 

APC has determined the root cause of this issue however and a fix has been implemented in the new 7.9.2 release of DCE that should prevent this issue from recurring. Please contact your local tech support for links to 7.9.2. (and 7.9.1 if you're still on 7.9.0).

 

Thanks,

Steve

See Answer In Context

Tags (1)
6 Replies 6
Mike-Sutton
Lieutenant JG
Lieutenant JG
0 Likes
0
389

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Hi Jzurera,

Have you tried rolling back the VM to its last snapshot or backup point 

This should work fine

 

Mike

Tags (1)
APC_Steve
Commander Commander
Commander
0 Likes
1
380

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Hi @jzurera ,

 

I would ask that you send this in to tech support directly where they can look at logs and potentially get more info. If they were to request info such as potentially a prior backup of the system etc we wouldn't want to do that through the forum.

 

Thanks,

Steve

Tags (1)
jzurera
Lieutenant
Lieutenant
0 Likes
0
367

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Done. Thanks Steve.

Tags (1)
MuhammedElMahy
Crewman Crewman
Crewman
0 Likes
2
140

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Hi Jzurera,

 

Did you find any solutions to this issue? I'm facing the same issue right now in a customer site.

 

Thanks.

Tags (1)
eslamsabry2230
Ensign Ensign
Ensign
0 Likes
1
30

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Dears,

 

I am facing the same issue on DCE version 7.9.1 as all discovered devices missed from DCE, Have that issue solved??

 

Tags (1)
APC_Steve
Commander Commander
Commander
0 Likes
0
22

Re: Devices lost in DCE after rebooting

Hi folks,

 

Sadly once you've encountered this issue with DCE 7.9.0 or 7.9.1, there is no resolution other than re-deployment and bringing in a backup.

 

APC has determined the root cause of this issue however and a fix has been implemented in the new 7.9.2 release of DCE that should prevent this issue from recurring. Please contact your local tech support for links to 7.9.2. (and 7.9.1 if you're still on 7.9.0).

 

Thanks,

Steve

Tags (1)