Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84614members
353914posts

Process Analyst is not installed properly

AVEVA Plant SCADA Forum

A support forum for AVEVA Plant SCADA (formerly Citect SCADA). Share new and exciting product information, connect, learn, and collaborate with the ecosystem of Plant SCADA Users. AVEVA Plant SCADA a reliable, flexible and high-performance Supervisory Control and Data Acquisition software solution for industrial process customers. This forum is to connect, share, learn and collaborate new and exciting product information. Feel free to join and share to your Ecosystem of Plant SCADA Users.

hin9909
Schneider Alumni (Retired)
Schneider Alumni (Retired)

Process Analyst is not installed properly

The Historian Web client appears to run fine. However, when attempting to start the Process Analyst web client, the "Process Analyst is not installed properly" error message is shown as the following: 

Please consult the help for more information, or view the Windows Code Download Log (located in the Temporary Internet Files folder) for troubleshooting information.

 

1. And i turn on the development tools of internet explorer and find that a error of console.

SCRIPT5009: 'ProcessAnalystControl' is undefined

function Initialize()
{
ProcessAnalystControl.CreateProcessAnalyst('ViewClient', 'P@ssw0rd', 'http://NODE003-SVR/HistorianWebService/HistorianWebService.asmx');
}

 

2. I have turned on all ActiveX feature of internet explorer with low level security.

 

Could anyone help me on this issue ?

Tags (1)
4 Replies 4
Rodrigo_Garcia
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
1
793

Re: Process Analyst is not installed properly

Hello @Richard : Could you support on this? Regards,

Rodrigo G. 


Industrial Automation Community manager

Tags (1)
hin9909
Schneider Alumni (Retired)
Schneider Alumni (Retired)
0 Likes
0
771

Re: Process Analyst is not installed properly

I have found out more thing about this issue.

 

While i installed the package of process analyst independently , i got some error message "Error 1904.Module Analyst.dll failed to register. HRESULT-2147220473.

And i search the error code from google and tried all method included installed different version of visual C++ and register the dll independently. Unfortunately , all of them are not usefull.

 

Could anyone help me ?

 

Tags (1)
Richard
Lieutenant Lieutenant
Lieutenant
0 Likes
1
762

Re: Process Analyst is not installed properly

It may be that nobody in this forum (myself included) has seen this error.

 

With these kinds of issues, the best route is always going to be through your normal support channels. They will have access to more information about the error that you are seeing here, either through previous cases or being able to escalate to a higher level.

Tags (1)
hin9909
Schneider Alumni (Retired)
Schneider Alumni (Retired)
0 Likes
0
754

Re: Process Analyst is not installed properly

For this moment, some of workstation has been installed properly so i think it may be related to the network firewall which is blocked some ActiveX features.

Remark : The workstation has been installed properly which is connected to historian server directly instead of through network firewall.

Tags (1)