Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84531members
353779posts

Smart-UPS 1500 unknown problem

APC UPS Data Center & Enterprise Solutions Forum

Schneider Electric support forum for our Data Center and Business Power UPS, UPS Accessories, Software, Services, and associated commercial products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
9
841

Smart-UPS 1500 unknown problem

This question was originally posted by Salvatore on APC forums on 10/29/2016


Hi,

My Smart-UPS 1500 (sua1500rmi2u) has 3 orange and 2 red leds blinking (without beeps or sound).


All work fine.

Even PowerChute does not detect errors and all parameters seem ok. Input and output voltage are in normal range.


Any idea why leds are blinking? 
Thanks in advance,
S.

Attachments
Tags (4)

Accepted Solutions
BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/7/2016


Hi Salvatore,

As to what Bill has posted before, if the LEDs won't go back to normal after following the steps that he has recommended and it is still producing the same behavior then the UPS should now be replaced.

See Answer In Context

9 Replies 9
jeb1969_apc
Lieutenant JG
Lieutenant JG
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This was originally posted on APC forums on 10/29/2016


Is the sentitivy set to High Or Med?

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Salvatore on APC forums on 10/29/2016


On 10/29/2016 6:45 PM, john said:

Is the sentitivy set to High Or Med?

It was High. I already try to set it to medium but the problem persists.

v.maglietta_apc
Cadet
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This was originally posted on APC forums on 10/29/2016


I've been able to solve some weird behaviours by disconnecting the ups from supply and then disconnect the battery. Wait some minutes and then reconnect the battery and plug into mains.

Hope it'll help

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Salvatore on APC forums on 10/29/2016


On 10/29/2016 10:37 PM, Valerio said:

I've been able to solve some weird behaviours by disconnecting the ups from supply and then disconnect the battery. Wait some minutes and then reconnect the battery and plug into mains.

Hope it'll help

I'll will try tomorrow.
Shutdown the UPS, disconnect from power and again press 0 to disconnect Battery power doesn't work. I'll try to disconnect the battery.
It's strange that all works and Powerchute reports that everything works. But leds are blinking...

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Salvatore on APC forums on 10/30/2016


On 10/29/2016 10:37 PM, Valerio said:

I've been able to solve some weird behaviours by disconnecting the ups from supply and then disconnect the battery. Wait some minutes and then reconnect the battery and plug into mains.

Hope it'll help

i tried to disconnect the battery but leds are blinking yet.

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Bill on APC forums on 10/31/2016


Hi,

Try this reset procedure

1) Turn off and unplug UPS from wall
2) Press and hold the OFF button again
3) You may see a quick flash of the LED's and you should hear an audible "click" from the UPS.
4) Plug UPS back into the wall and turn UPS back on

If this does not resolve the issue then there is an internal fault and the UPS will need to be replaced. 

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Salvatore on APC forums on 10/31/2016


On 10/31/2016 2:06 PM, Bill said:

Hi,

Try this reset procedure

1) Turn off and unplug UPS from wall
2) Press and hold the OFF button again
3) You may see a quick flash of the LED's and you should hear an audible "click" from the UPS.
4) Plug UPS back into the wall and turn UPS back on

If this does not resolve the issue then there is an internal fault and the UPS will need to be replaced. 

after procedure leds are blinking yet. But why powerchute reports that's all fine and all work fine? Thanks in advance. 

S.

Kiriakos_GR_apc
Ensign
Ensign
0 Likes
0
841

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This was originally posted on APC forums on 10/31/2016


You just did a question that any answer this is usable by a very experienced electronics engineer and also specialist in electronics repairs.

Sort explanation this is inside components aging issues including capacitors and electrical relay.

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
842

Re: Smart-UPS 1500 unknown problem

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 11/7/2016


Hi Salvatore,

As to what Bill has posted before, if the LEDs won't go back to normal after following the steps that he has recommended and it is still producing the same behavior then the UPS should now be replaced.