Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84571members
353844posts

NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

EcoStruxure IT forum

A support forum for Data Center Operation, Data Center Expert, and EcoStruxure IT product users to share knowledge on installation, configuration, and general product use.

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
9
401

NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This question was originally posted on DCIM Support by Christian Riis on 2016-11-21


I have a NetBotz 550 appliance (recently factory reset) with two NetBotz 160 cameras attached.

In Data Center Expert I can see the 550 and the cameras in the device view. But in the surveillance view, the cameras does not show up.

I am able to right-click the cameras and adjust and view their settings and I can also view the cameras form the web page, which would indicate the the cameras are connected and working ..?

How do I enable or change the cameras to show up in surveillance view in DCE?

(CID:110006053)

9 Replies 9
DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
7
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This answer was originally posted on DCIM Support by Balaraman Jagadeesan on 2016-11-21


Dear Chris,

Have you checked the following tip on  How to Enable Surveillance for a NetBotz Camera in DCE? 

I hope this helps. If this does not help, please share the screen shots if possible. If possible, please confirm if the DCE is a hardware or VM. Is the Netbotz applinace connected to GB2 port of DCE? Are the DNS details entered correctly in the DCE software? 

Regards,

Bala

(CID:110006061)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Christian Riis on 2016-11-21


Hi Bala, Yes, I am aware of your nice guide 🙂 but the issue in this case is that the cameras does not show up in the surveillance perspective at all. Before they do, there is nothing to configure. We can see the NetBotz and the cameras in the Device View and we can also launch to the cameras and see their video feed. The DCE server is a VM appliance and a closed training network running without DNS.

(CID:110006163)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Balaraman Jagadeesan on 2016-11-22


Dear Chris, Greetings! I have faced this kind of issue without DNS. I also request you to verify if the Data Center Expert icon in Netbotz advance view under Configuration shows the IP Address of the DCE server for Surveillance post. If possible, please try with DNS settings, and then re-discover the Netbotz to the DCE and see if the camera thumbnails view shows the camera to enable to License. I also recommend to check the K-base ID: http://www.schneider-electric.co.in/en/faqs/FA176820/ Cause: The DCE client does not load the camera thumbnails because it does not recognize the Windows 8.x jpeg_decoder. Resolution It is recommended Windows 8.x users run the DCE client in Compatibility Mode. This is fixed in DCE 7.2.6 and 7.2.7. This issue has reappeared in DCE 7.3.1. In Windows 8, the following should resolve the issue until it is permenantly resolved: Open up c:\<USER_HOME>\.isxc\7.3.1\.metadata\.plugins\org.eclipse.core.runtime\.settings\org.eclipse.ui.prefs with a text editor such as Notepad. Add the following on it's own line: OVERRIDE_IMAGE_PROCESSOR=true Please make sure that its not OS issue. I hope this helps. I also let other community experts to suggest their solution. Have a nice day!

(CID:110006239)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Winnie Chau on 2017-03-14


Balaraman Jagadeesan, Christian Riis is this issue solved? I am now facing the same situation ☹️ Thx

(CID:114231203)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Chu Li Wei on 2017-11-13


Hello ~

Same question as Winnie ,I also facing this same issue now ...

Best Regards

(CID:126175688)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Jim Davis on 2017-12-22


Bala

I am now seeing this issue on a fresh DCE 743 build. NB550 f/w 462 camera POD160. No DCE icon in ADV View.

 

Jim Davis - NIE Melbourne/AU

(CID:126884994)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by Fady Iskandar on 2018-06-06


i am now facing the same situation, but de DCE is 7.5.0 and the netbotz 570 i show for the advanced view . Please help me

(CID:132649299)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

Re: NetBotz camera is not showing up in surveillance view in DCE

This comment was originally posted on DCIM Support by CK Au on 2018-12-17


I have same issue in Camera Pod 160 with DCE 7.6,, please help

(CID:137725691)

DCIM_Support
Picard
Picard
0 Likes
0
401

🔒 Closed

This question is closed for comments. You're welcome to start a new topic if you have further comments on this issue.