Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84368members
353554posts

APC ES 350, constant tone, no light

APC UPS for Home and Office Forum

Schneider Electric support forum for our APC offers including Home Office UPS, Surge Protectors, UTS, software and services and associated products designed to share knowledge, installation, and configuration.

Solved
BWDS_apc
Ensign
Ensign
0 Likes
3
274

APC ES 350, constant tone, no light

This was originally posted on APC forums on 5/31/2010


Hi all, got a recurring, constant issue that is becoming especially frusterating.

I've got 7 or 8 350 UPCs here that are all suffering from the same symptomes.

When powered on, the unit will beep once, I hear a click, then the green light comes one, then it goes off and a constant tone will sound.

If I understand correctly it means that the unit is overloaded.

However there is nothing plugged into it!

I have attempted to do the step in post #3 here :http://forums.apc.com/spaces/9/struxureware-for-data-centers/forums/general/4964/isx-manager-ping-fa...

but to no avail.

So, I've got, Constant Tone and no Light, with no load on the system. There is a new battery in it. I have checked the user's manual, but none of the troubleshooting options apply.

I've even tried swapping PCB board between units, but it has no difference.

Anyone have any ideas?

Tags (1)

Accepted Solutions
BWDS_apc
Ensign
Ensign
0 Likes
0
274

APC ES 350, constant tone, no light

This was originally posted on APC forums on 5/31/2010


Hi all, got a recurring, constant issue that is becoming especially frusterating.

I've got 7 or 8 350 UPCs here that are all suffering from the same symptomes.

When powered on, the unit will beep once, I hear a click, then the green light comes one, then it goes off and a constant tone will sound.

If I understand correctly it means that the unit is overloaded.

However there is nothing plugged into it!

I have attempted to do the step in post #3 here :http://forums.apc.com/spaces/9/struxureware-for-data-centers/forums/general/4964/isx-manager-ping-fa...

but to no avail.

So, I've got, Constant Tone and no Light, with no load on the system. There is a new battery in it. I have checked the user's manual, but none of the troubleshooting options apply.

I've even tried swapping PCB board between units, but it has no difference.

Anyone have any ideas?

See Answer In Context

3 Replies 3
BWDS_apc
Ensign
Ensign
0 Likes
0
274

Re: APC ES 350, constant tone, no light

This was originally posted on APC forums on 6/10/2010


Thanks for the help JonPro.

I also came to the conclusion that the units were toast. Nice to get some confirmation.
They are the Back-UPS ES 350.
The Dead Units are model BE350U, and one BE350U-CN

S/Ns are:
AB0446144381
AB0449141626
AB0446248687
AB0446247755
&
AB0443147022

I did manage to get new batteries into an additional 3 units(BE350U's) that are now functional.

BillP
Administrator Administrator
Administrator
0 Likes
0
274

Re: APC ES 350, constant tone, no light

This reply was originally posted by Jonathan on APC forums on 6/10/2010


Thanks for giving us an update. I would like to inform you as well that if you are planning to purchase new UPS you can avail of our TradeUPS. TradeUPS works by exchanging your old, working and non-working APC or third-party UPS in exchange of a new one. To know more about Trade-UPS feel free to call our hotline 800.800.4272

JonPro

BWDS_apc
Ensign
Ensign
0 Likes
0
275

APC ES 350, constant tone, no light

This was originally posted on APC forums on 5/31/2010


Hi all, got a recurring, constant issue that is becoming especially frusterating.

I've got 7 or 8 350 UPCs here that are all suffering from the same symptomes.

When powered on, the unit will beep once, I hear a click, then the green light comes one, then it goes off and a constant tone will sound.

If I understand correctly it means that the unit is overloaded.

However there is nothing plugged into it!

I have attempted to do the step in post #3 here :http://forums.apc.com/spaces/9/struxureware-for-data-centers/forums/general/4964/isx-manager-ping-fa...

but to no avail.

So, I've got, Constant Tone and no Light, with no load on the system. There is a new battery in it. I have checked the user's manual, but none of the troubleshooting options apply.

I've even tried swapping PCB board between units, but it has no difference.

Anyone have any ideas?