Welcome to the new Schneider Electric Community

It's your place to connect with experts and peers, get continuous support, and share knowledge.

  • Explore the new navigation for even easier access to your community.
  • Bookmark and use our new, easy-to-remember address (community.se.com).
  • Get ready for more content and an improved experience.

Contact SchneiderCommunity.Support@se.com if you have any questions.

Close
Invite a Co-worker
Send a co-worker an invite to the Exchange portal.Just enter their email address and we’ll connect them to register. After joining, they will belong to the same company.
Send Invite Cancel
84293members
353432posts

PowerChute Installation problems on SMT series of UPSs

APC UPS Data Center & Enterprise Solutions Forum

Schneider Electric support forum for our Data Center and Business Power UPS, UPS Accessories, Software, Services, and associated commercial products designed to share knowledge, installation, and configuration.

klya_apc
Cadet
0 Likes
0
141

PowerChute Installation problems on SMT series of UPSs

This was originally posted on APC forums on 3/18/2011


I was installing PowerChute Business Edition version 9.0.1 on SMT1500, SMT1500I and SUA1500GB.The first installation worked fine. The computer was finding automatically the UPSs via USB connection and I could configure them without any problem. Every time I changed a unit I had to re-install the software on my computer. When I had to install PowerChute second time it could not find SMT1500I but worked OK with two other units. I noticed that at the second installation the SMT1500I unit uses https://localhost:6547 for USB connection while originally it used http://localhost:3052 . When I installed PowerChute on a different computer it worked fine with the same SMT1500I unit connecting to it via https://localhost:6547. Any idea what could be the problem?